Zeewelpen

Zeewelpen

Leeftijd: 7 – 11 jaar
Opkomst: zaterdag van 11 uur tot 14 uur in Walhalla

Hallo!

Wat leuk dat je een kijkje komt nemen op de website. Ben je tussen de 7 en 11 jaar oud, dan mag je 3x gratis komen kijken. En vind je het dan zo leuk bij de welpen, dan word je geïnstalleerd en mag je ook een uniform dragen, net als alle andere welpen.

Bijna elke week hebben we opkomst van 11 uur tot 14 uur op ons clubgebouw ‘ het Walhalla’. Tijdens deze opkomsten doen we verschillende activiteiten. Van knopen leren maken in dropveters (die je daarna lekker mag opeten) tot vlotten bouwen en er mee gaan varen, van (bal)spelletjes in het clubhuis tot grote smokkelspelen rond het clubhuis, van pannekoekjes bakken boven een waxinelichtje tot broodjes bakken boven een zelfgemaakt kampvuurtje, van roeien in rubberen opblaasbootjes tot meezeilen met de zeeverkenners. Ook het behalen van vaardigheidsinsignes staat in de planning. Zo proberen we elke week weer een leuk, actief en afwisselend programma te bedenken.

Een paar keer per jaar hebben we een weekend kamp op ons eigen clubhuis. En in de zomervakantie gaan we een hele week met de welpen op kamp. Ergens in Nederland huren we dan het clubhuis van een andere scouting vereniging om daar een week lang de welpen te vermaken. Vaak hebben we een thema tijdens zo’n kamp. Zoals; Sprookjes, zeehelden en ridders & prinsessen.

Lijkt dit je leuk? Kom dan eens kijken!

Voor meer informatie: stuur een bericht aan Zeewelpen