Speltakken

Scouting Erskine

bestaat uit speltakken voor verschillende leeftijdsgroepen. Het spelaanbod is speciaal gericht op deze speltakken. Alle speltakken zijn zowel voor jongens als voor meisjes. Iedere speltak heeft ook een eigen pagina op deze website. Klik op de titel van de speltak om verder te lezen.

Zeewelpen

Zeewelpen (7-11 jaar)

Het thema waarin alle jeugdleden van zeven tot elf jaar spelen, is het Jungleboek. De jungle is een uitdagende omgeving voor de welpen. Het thema biedt veel ruimte om te varen en het water te ontdekken. Het junglethema sluit goed aan bij de belevingswereld van welpen en de karakters van de themafiguren bieden allerlei mogelijkheden om een uitdagend programma te maken. 


Zeeverkenners

Zeeverkenners (11-15 jaar)

Beleef uitdagende avonturen bij de zeeverkenners! Samen met je nieuwe vrienden doe je super gave dingen waar je ook nog eens wat van leert. Leer zeilen, ga op zomerkamp, kook op je eigen kampvuurtje en ontdek de wereld om je heen! Bij de zeeverkenners ligt de focus op het bewust ontwikkelen van hun Scoutingkennis en -vaardigheden. Naast samenwerking en elkaar helpen als er problemen zijn, is het ook belangrijk dat zeeverkenners (een deel van) een opkomst leren organiseren. Deze groep zeeverkenners wordt op deze manier relatief zelfstandig en ze worden voorbereid op de volgende speltak.


Wilde Vaart

Wilde Vaart (15-18 jaar)

De jongeren van 15 tot en met 18 jaar worden ‘Wilde Vaart’ genoemd. Zij organiseren hun eigen activiteiten, maken hun eigen programma en zorgen dat de gehele Wilde Vaartgroep (afdeling) goed loopt. Ze verdiepen zich in verschillende vaardigheden. Het gebruik van activiteitengebieden (verzamelingen van activiteiten die qua onderwerp bij elkaar horen) zorgt voor variatie in het programma. Ook kunnen ze ervoor kiezen om meerdere opkomsten te besteden aan een project.


(Senior) Loodsen

Loodsen (18-21 jaar) en Seniorloodsen (21+)

De Loodsenperiode is de laatste periode die een scout als jeugdlid bij Scouting doorbrengt. Vanaf 21 jaar is een scout namelijk geen jeugdlid meer. In deze laatste speltak hebben Loodsen geen begeleiding meer en bedenken ze zelf wat ze bij Scouting willen doen. Als Loodsen ben je bezig met drie uitdagingen die je zelf kiest. Het gebruik van activiteitengebieden (verzamelingen van activiteiten die qua onderwerp bij elkaar horen) zorgt voor variatie in het programma. Je onderneemt enorm veel met je stam, in zowel binnen- als buitenland.