Vloot

Lelievletten

Bij Scouting Erskine varen we voornamelijk met de zogenaamde Lelievlet. Elke vlet heeft een eigen naam en (zeil)nummer. Al onze Lelievletten zijn vernoemd naar beroemde zeehelden. Elke vlet heeft een eigen, unieke zeilnummer. Bij de zeeverkenners hebben ze zelfs ieder een eigen kleurkenmerk, waardoor alle onderdelen makkelijker bij elkaar te vinden zijn.

14 | M.A. de Ruyter

37 | E. Cortenaer

83 | Piet Heyn

212 | Karel Doorman

630 | Tjerk Hiddes

959 | Jan Evertsen

1088 | Witte de With

Motorboten

Erskine II

De II geeft al aan dat dit de 4e Erskine sleepboot is. De vorige is “afgeschreven” en op dit moment in het bezit van een oud-lid. De eerste twee zijn reeds lang geleden afgestoten wegens teveel motorische storingen en andere ongemakken (zoals een dunne huid).

De Erskine II is een motorboot die gebouwd is door de firma Tukker met een … motor. De Erskine II wordt voornamelijk gebruikt door de zeeverkenners tijdens hun opkomsten en kampen.

Jan van Galen

Dit is een omgebouwde vlet die nu als sleper dienst kan doen.